Επαγωγική εστία (Induction)

23/03/2018 0 Comment(s)

Η Εστία με τι …Συν-επάγεται;

 

Ο –λόγος- για τις επαγωγικές εστίες που δείχνουν να κατακτούν όλο και μεγαλύτερο κοινό κι ο λόγος; Είναι σίγουρα πιο γρήγορες  & αποτελεσματικές από τις απλές ή κεραμικές και φυσικά πολύ ασφαλέστερες.

 

Τί είναι η Επαγωγική Εστία και πώς λειτουργεί;

 

Κλείστε τα μάτια και προσπαθήστε να φανταστείτε τι κρύβεται κάτω από την κρυστάλλινη επιφάνεια της κεραμικής σας εστίας.

Θα σας διευκολύνουμε: Βρίσκονται θερμαντικές αντιστάσεις οι οποίες ζεσταίνονται, ζεσταίνουν την κρυστάλλινη επιφάνεια και μεταφέρουν τη θερμότητα σε μια επιλεγμένη ζώνη μαγειρέματος.

Ωραία. Τώρα, κάντε το ίδιο με την επαγωγική εστία .

Η απάντηση βρίσκεται στα ηλεκτρο-μαγνητικά πεδία όσο κι αν μυστηριακό ή βγαλμένο από παγανιστική τελετή σάς ακούγεται. Κάτω από την επιφάνεια της επαγωγικής εστίας βρίσκονται κυκλικά πηνία τα οποία παράγουν ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, το οποίο επάγει θερμότητα απ’ ευθείας στη βάση του σκεύους μόνο όταν αυτό τοποθετείται πάνω στη μαγειρική ζώνη.

 

 

 

Ακολουθεί πείραμα – Επιχειρήστε το!

 

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα, είναι πως αν τοποθετήσουμε ένα σκεύος με νερό πάνω σε πολλά στρώματα χαρτιού κι έπειτα αυτόν τον όγκο χαρτιού πάνω στο «μάτι» της επαγωγικής εστίας, το νερό μέσα στο σκεύος θα βράσει και οι στρώσεις χαρτιού δεν θα επηρεαστούν καθόλου. Ξέρετε γιατί; Γιατί απλώς το χαρτί δεν λειτουργεί ηλεκτρομαγνητικά με τα πηνία σε αντίθεση με το σκεύος που κάνει για την εστία σας.

Άλλη πρόκληση!!!  Τοποθετήστε σοκολάτα πάνω στο μάτι της επαγωγικής εστίας και ανάψτε την. Η σοκολάτα θα μείνει αναλλοίωτη. Μαντεύετε τον λόγο! Ουσιαστικά η επαγωγική εστία ανιχνεύει αν υπάρχουν κατάλληλα μαγειρικά σκεύη πάνω της ώστε να τεθεί αμέσως στις υπηρεσίες σας, αν φυσικά την έχετε αναμμένη. Και στον αντίποδα, αν την ανάψετε αλλά δεν υπάρχουν τα ειδικά σκεύη πάνω της, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος γιατί απλά δεν ενεργοποιείται αφού δεν αναγνωρίζει σκεύος και θα τεθεί από μόνη της εκτός λειτουργίας σε μερικά δευτερόλεπτα .

  Σημ. Ένα απλό πείραμα για να δείτε τα ήδη υπάρχοντα σκεύη σας αν κάνουν για επαγωγική είναι να τοποθετήσετε ένα μαγνήτη στο κάτω μέρος του σκεύους σας, αν κολλήσει στο σκεύος, το σκεύος είναι κατάλληλο για επαγωγική, εάν δεν κολλήσει δεν κάνει για την επαγωγική σας.

 

Πρώτη φορά με επαγωγικές εστίες…

 

Η πρώτη σας φορά με επαγωγική εστία θα είναι γεμάτη μαγεία διότι έπειτα από τα εκατομμύρια επιβεβαιώσεων γραπτών και προφορικών που θα έχετε λάβει από το κατάστημά μας ότι αυτή η επιφάνεια που ανάβετε -Δεν- καίει, θα το «βάλετε το χεράκι σας» πάνω στο μάτι για δέκατα του δευτερολέπτου και εν τούτοις θα ψάχνετε να βρείτε τα 3ου βαθμού, μάταια όμως.. έπειτα ξανά για περισσότερο θα θέσετε το «δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» χωρίς φυσικά καμιά δυσάρεστη συνέπεια.

Το επόμενο εγχείρημά σας μάλλον θα περιλαμβάνει μια ξεχωριστή συνταγή που διαλέξατε για να εγκαινιάσετε το νέο «μαγικό» απόκτημά σας και τότε θα κάνετε τρεις διαπιστώσεις:

  • Διαπίστωση πρώτη: Ο χρόνος ολοκλήρωσης των μαγειρικών σας αλχημειών μοιάζει με Jaguar σε σχέση με το Decevo που είχατε.
  • Διαπίστωση δεύτερη: Ότι κατόρθωσε να δραπετεύσει από το σκεύος σας και να καταλήξει στην επιφάνεια της νέας σας εστίας, δεν επηρεάστηκε και καθαρίζεται πολύ ευκολότερα από ότι στις απλές ή κεραμικές σας εστίες.
  • Διαπίστωση τρίτη: Το αποτέλεσμα που θα σερβιριστεί στο πιάτο σας είναι πολύ πιο νόστιμο κι αυτό οφείλεται (αφενός στις ικανότητές σας) αλλά κυρίως στην ταχύτητα της επαγωγικής σας εστίας διότι ο γρήγορος βρασμός διατηρεί όλες τις ουσίες των υλικών και άρα τη γεύση.

Κι ενώ ο καιρός περνάει και εσείς συμβιώνετε αρμονικά με τη νέα σας εστία, θ’ αρχίσετε «να βλέπετε με το νέο μάτι που έχετε αποκτήσει» την καθημερινότητά σας διαφορετικά.

Ανοιξιάτικα πρωινά κατακλυσμένα από τα αρώματα και τη δροσιά της νύχτας να απολαμβάνετε τον καφέ σας στη βεράντα ή στην αυλή με την κανάτα δίπλα σας στην επαγωγική εστία που κρατάει σε χαμηλή, σταθερή θερμοκρασία τον γαλλικό καφέ σας σχεδόν αχνιστό…

Αποφασίστε λοιπόν εσείς με τί συν-επάγετε η νέα σας εστία…

Σχολιάστε

Loading...
Loading...