Περί κρέπας...

Σήμερα, 21 Μαρτίου του 2018 κάνει το πρώτο του βήμα ένα από τα νέα μέλη της «οικογένειάς μας»: το Blog μας που με πολλή δουλειά και αγάπη καταφέραμε ν’ ανοίξουμε, και μαζί του ν’ ανοίξει μια νέα οδός επικοινωνίας με το κοινό που μας έχει τιμήσει με την προτίμησή του 57 χρόνια τώρα στον χώρο της εστίασης.

Όπως πάντα ήμασταν εδώ για τον επισκέπτη-πελάτη να απαντήσουμε τις απορίες του για τους πλέον 36.000 κωδικούς προϊόντων μας, έτσι και με το «ανοιχτό αυτό κανάλι» των social media, θα είμαστε συνεπείς και δεκτικοί σε σχόλια και ερωτήσεις που αφορούν τα άρθρα μας.

Τα θέματά μας; Φυσικά νέες τεχνολογίες στα θέματα της εστίασης, γευστικές προτάσεις, αλλά και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος, γιατί όχι; Αφού η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.

Ελπίζουμε γι ακόμη μια φορά να σταθούμε στο ύψος των προσδοκιών σας όπως όλα αυτά τα χρόνια κάνουμε, ακολουθώντας την πορεία που χαράσσει η πιστότητα στους στόχους μας. Αυτή η πορεία είναι ζωντανή απόδειξη όσων πιστεύουμε για το όνειρο που ποτέ δεν είναι άπιαστο αν τα μάτια, τα αυτιά και η καρδιά είναι στραμμένα σαν τόξο, στα «θέλω» μας.

Δε «δημιουργούμε όνειρα»… απλά τα μετασχηματίζουμε σε πραγματικότητα!!!
με εκτίμηση

Η ομάδα του STOCK HOUSE CENTER

 

 

03/10/2018 0 Comment(s)

Κρέπα

Η γεύση που θέλουμε κρε-πάλι και πάλι…

                                              

Κάπου εκεί… στις όχθες των ορμητικών ποταμών που σχίζουν με τους αφρώδεις παφλασμούς τους τα ατελείωτα βουνά της Γαλλίας, στα πυκνά της δάση και τους μύθους με τα πλάσματα που στοιχειώνουν τους πέτρινους πύργους της, γεννήθηκε αυτό το εξαιρετικό έδεσμα που λέγεται: κρέπα.

Όποιος έχει επισκεφθεί την Γαλλία και συγκεκριμένα την Προβηγκία που τα καταπράσινα, ορεινά χωριά με τις μεσαιωνικές πύλες και τα κάστρα της κυκλώνονται από τέτοιου είδους μύθους, θα έχει ακούσει σίγουρα την ιστορία της κρέπας. Ο μύθος λοιπόν λέγει πως η Δούκισσα Άννα της Βρετάνης χάθηκε σε κάποιο δάσος και οι καλικάτζαροι (οι οποίοι είναι πολύ έντονο στοιχείο της παράδοσής της) την περιμάζεψαν και την φρόντισαν προσφέροντάς της κρέπες από μαύρο σιτάρι το οποίο μετέφεραν τότε οι σταυροφόροι από την Ανατολή. Όταν η Δούκισσα δοκίμασε, ενθουσιάστηκε και επιστρέφοντας στο παλάτι έδωσε την συνταγή στους μάγειρες οι οποίοι την διάνθισαν κι έτσι ταξίδεψε στο χρόνο για να την απολαμβάνουμε σήμερα στις διάφορες version της.

Η πρώτη κυρία…

Αυτές μπορεί να διαφέρουν στην συνταγή της ζύμης, σε πρόσθετα υλικά, σε γεύση (γλυκιά-αλμυρή), σε μέγεθος και σε παρουσίαση. Η πιο

διάσημη γαλλική κρέπα είναι η Crepe Suzette. Η beurre Suzette λοιπόν, είναι η κλασική βάση της κρέπας με μια sauce από καραμελωμένη ζάχαρη λιωμένη σε βούτυρο, χυμό μανταρίνι ή πορτοκάλι και λικέρ Curacao.

 

 

                                                                                                                               

 

 

Η κρεπιέρα...

Πρόκεται φυσικά για την συσκευή στην οποία ετοιμάζεται η ζύμη αυτού του υπέροχου εδέσματος το οποίο είναι το πλέόν συνηθισμένο street food στην Ελλάδα.

Πριν την αγορά όμως μιας επαγγελματικής κρεπιέρα θα κληθείτε ν' απαντήσετε σε κάποια ερωτήματα που θ' αποτελέσουν κριτήριο της αγοράς σας. Αυτά είναι τα εξής:

                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                              Ηλεκτρική ή αερίου;

Η διαφορά τους δεν έγκειται στην ποιότητα ή το αποτέλεσμα της κρέπας, αλλά φυσικά στην εξοικονόμηση χρημάτων. Αυτό σημαίνει ότι μια ηλεκτρική κρεπιέρα ενδεχομένως να είναι πιο οικονομική (αναλόγως βέβαια το είδος και την φίρμα της) στην αγορά της αλλά πιο ακριβή στην κατανάλωση ρεύματος μακροπρόθεσμα, σε αντίθεση με εκείνη του αερίου που σίγουρα είναι πιο οικονομική σε κατανάλωση σε βάθος χρόνου. Επίσης η ηλεκτρική έχει ρυθμιζόμενη θερμοκρασία πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο σύντομος εψήσεως του χυλού μικραίνει ή μεγαλώνει με το κατά πώς προσδοκάτε. Γενικότερα όμως η κρεπιέρα αερίου ενδείκνυται περισσότερο για επαγγελματική χρήση.

 

Μονή ή διπλή;

Η κάθε επιχείρηση φυσικά γνωρίζει τις ανάγκες της, όμως αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να μην καταφέρετε να εξυπηρετήσετε το πλήθος των παραγγελιών σας με τη μονή κρεπιέρα, επενδύστε σ’ ένα μεγαλύτερο μηχάνημα. Μια διπλή κρεπιέρα θα σας αποζημιώσει σίγουρα για δύο λόγους: 1ον θα αντεπεξέλθετε σε κάθε απαίτηση της επιχείρησή σας και 2ον κάθε πλάκα έχει ξεχωριστό θερμοστάτη γεγονός που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μονάχα τη μία που χρειάζεστε κάνοντας την ανάλογη κατανάλωση.

 

Το μέγεθος της πλάκας

Αυτό έχει να κάνει καθαρά με το μέγεθος της κρέπας που θα θέλατε να προσφέρετε στο κοινό σας. Ενδεικτικά, ένα κλασικό μέγεθος είναι εκείνο των 40cm διάμετρο. Υπάρχουν βεβαίως και μικρότερης διαμέτρου πλάκες όπως 35cm αλλά οι διαφορές δεν είναι μεγάλες.

 

 

Υλικό εξωτερικής κατασκευής

Μιλώντας για επαγγελματικές κρεπιέρες φυσικά το υλικό κατασκευής τους είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας. Επειδή υπάρχουν καταστήματα οικιακών συσκευών που παρουσιάζουν τις κρεπιέρες τους ως επαγγελματικές βασιζόμενα σε δυνατή ισχύ κτλ και δελεάζουν με χαμηλές τιμές, εσείς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το υλικό κατασκευής τους είναι συνήθως πλαστικό ή αλουμίνιο. Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα σας αφήσει. Σε αντίθεση με τις επαγγελματικές, δεν είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν για ώρες και σε υψηλές θερμοκρασίες κι επιπροσθέτως τα υλικά κατασκευής τους γίνονται εύκολα εστίες μικροβίων. Μια επαγγελματική κρεπιέρα από ανοξείδωτο χάλυβα με τον κατάλληλο καθαρισμό δεν θα σας βάλει ποτέ σε σκέψη για την υγιεινή-γεγονός ιδιαιτέρως σημαντικό σε χώρους εστίασης.

Υλικό Πλάκας

Η πλάκα της κρεπιέρας και το υλικό κατασκευής της είναι σημαντικό κριτήριο για την αγορά σας. Μακράν το καλύτερο υλικό είναι το μαντέμι λόγω της καλύτερης αγωγιμότητας. Αυτό σημαίνει ότι μοιράζει την θερμότητα ομοιόμορφα στην πλάκα δίνοντας φυσικά καλύτερο αποτέλεσμα στο σύνολο της κρέπας.

 

 

Καθαρισμός Κρεπιέρας

Ο καθαρισμός της πλάκας της κρεπιέρας γίνεται κυρίως με ειδικές πέτρες φυτικών υλικών, παρότι θα σας συμβουλεύαμε να προμηθευτείτε προληπτικά το αντικολλητικό φυτικό λάδι σε σπρέι, για να μην χρειάζεται  καθημερινό τρίψιμο με την πέτρα. Όσον αφορά τη βάση της από ανοξείδωτο χάλυβα σάς συστήνουμε το καθαριστικό-λιποδιαλυτικό Neutrine και το γυαλιστικό Omnibrill.                                         

https://www.stockhousecenter.gr/stock-proionta/ana-eidos/epaggelmatika-katharistika-kadoi-aporrimaton

Στην έκθεσή του καταστήματός μας θα βρείτε μεγάλες ή μικρότερες κρεπιέρες, ηλεκτρικές ή αερίου με τα καλύτερα υλικά κατασκευής και τις καλύτερες φίρμες της αγοράς όπως την Krampouz. Επισκεφθείτε μας για να βρούμε μαζί την ιδανική κρεπιέρα για την επιχείρησή σας!

https://www.stockhousecenter.gr/stock-proionta/ana-eidos/eksoplismos-mazikis-estiasis-kouzinas/krepieres-epaggelmatikes

  • TIP

Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε κρέπα θυμηθείτε το γαλλικό έθιμο που θέλει τις κρέπες να φτιάχνονται πολύ μεγάλες και λεπτές και καθώς γυρίζουν στον αέρα ένα νόμισμα γυρίζει ταυτόχρονα με μιαν ευχή. Αν η κρέπα προσγειωθεί ομαλά στο τηγάνι η ευχή θα πραγματοποιηθεί! Ποτέ δεν ξέρετε…

Σχολιάστε

Loading...
Loading...